Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nincs olyan alkotmány a világo
  2009-09-12 09:22:28, szombat
 
  Nincs olyan alkotmány a világon?! DE, LEHETNE!!! ÉLJÜNK VELE


2009. szeptember 12. 02:28:09

Tisztelt Címzettek!

Hallom a Kossuth Rádióban, hogy Kenedy (jól írom-e a nevét?) János több évtizedes, történelmi értékű okiratokba szeretne belenézni, azok tanulmányozása céljából, és ezt a mai törvények meg is engedik.

Neki mégsem engedte meg a levéltár.

Bírósághoz fordult.

Az ítélet úgy szólt: a betekintés törvényes, a levéltár köteles megengedni.

Mégsem engedték meg neki.

A kedd (2009.09.08) esti "Közéleti ütköző" c. rádióműsorban (Bálint István volt a szerkesztő-műsorvezető) ezzel kapcsolatban kikérték két szakértő véleményét, az egyik nevét nem értettem, a másik Lövétei István alkotmányjogász. A kérdésre, hogy mit lehet olyankor tenni, ha az állam (valamely intézménye) nem tartja be a törvényeket, ezt válaszolta:

Nincs olyan alkotmány a világon, amely azzal foglalkozna, hogy az állam törvényt sérthet! Nincs mit tenni! Nem valószínű, hogy rendőrséggel ki lehetne kényszeríteni az erre vonatkozó, jogerős bírói ítélet végrehajtását.

Tulajdonképpen annak beismerése történt, hogy Magyarország NEM JOGÁLLAM!

Szerintem Lövétei István alkotmányjogászt, és a többieket, akik esetleg szintén nem tájékozottak ezen a téren, fel kellene "homályosítani" arról, hogy de igen, a világon legalább EGY olyan alkotmány van, amely "foglalkozik" azzal hogy a hatalmon lévők törvényt, alkotmányt sérthetnek, és hogy akkor mi a teendő!

Idézek a Síklaky István szerkesztésében megjelent "A Szent Korona népe Kelet és Nyugat között" c. füzetből:

A SZENT KORONA-TAN, A MAGYAR TÖRTÉNELMI ALKOTMÁNY ALAPTÉTELEI


1. ,,A történelmi alkotmány a magyarság és a vele együtt élni kívánó népek, közösségek több mint ezer éves államalkotó akaratát fejezi ki."

2. ,,Ha az alkotmányos rend megszakad, átmeneti helyzet áll elő. A jogfolytonosság akkor szakad meg, ha tartalmi és eljárási szempontból nem arra illetékes szervek hoznak törvényt, ha nem szabad (nem cogens, eljárás-jogi szempontból nem kifogástalan) törvénykezés folyik."

3. ,,A történelmi alkotmány biztosítja a magyarság és a vele együtt élni kívánó népek és közösségek örök szabadságát. (Hungaria semper libera.)"

4. ,,Minden tulajdon forrása a Szent Korona, amely a magyarság és a vele együtt élni kívánó népek, közösségek múlt, jelen és jövendő nemzedékeit testesíti meg. (Sacra Corona radix omnium possessionium.)"

5. ,,A Szent Korona erkölcsi-jogi személy, amelynek minden tagját egy és ugyanazon szabadság illeti meg. (Una et eadem libertas.)"

6. ,,A történelmi alkotmány nem szüntethető meg, nem függeszthető fel. A magyarságnak és a vele együtt élni kívánó népeknek, közösségeknek joga és kötelessége élni az ellentmondás és ellenállás jogával, ha megsérül a Szent Korona eszme, az alkotmányosság. (Jus resistendi et contradicendi.)"

7. ,,Az alkotmányos alaptörvény, a sarkalatos törvények, minden jogszabály, a törvényhozó, végrehajtó, bírói és ellenőrző hatalom minden intézkedése meg kell, hogy feleljen a Szent Korona eszmének, a történelmi alkotmány alapelveinek. (Sub specie Sacrae Coronae.)"

8. ,,Sem választott, sem kinevezett hatalom nem határozhatja meg sem a hatalomnak, sem a népnek a Szent Koronához való viszonyát",

9. ,,Alkotmánysértéssel jog nem létesíthető."

A fenti esetből minden tisztességes, de önhibáján kívül ezen a téren még tájékozatlan ember számára érthetővé válhat, hogy miért kell sürgősen helyreállítanunk a történelmi alkotmányunk jogfolytonosságát, amely alkotmány még arra is választ ad, mit kell tennünk, ha a hatalmon lévők (király, vagy kormány, parlament, vagy minisztériumok alá tartozó közintézmények, stb.) megsértik az alkotmányt, vagy az alkotmány szellemében alkotott törvényeket.

Tisztelettel:

Kincsesné Salca Mária,
mint érdeklődő laikus


Forrás: internetes körlevél

http://www.nemenyi.org/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=Nincs_olyan_alkotma ny_a_vilagon_DE__LEHETNE__ELJUNK_VELE_60410
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: helyreállítanunk, alkotmányjogászt, jogfolytonosság, alkotmányjogász, szerkesztésében, alkotmányosság, tulajdonképpen, minisztériumok, tanulmányozása, közintézmények, possessionium, homályosítani, végrehajtását, kényszeríteni, közösségeknek, rádióműsorban, contradicendi, tisztelettel, rendőrséggel, kapcsolatban, alkotmányunk, függeszthető, ellentmondás, magyarságnak, törvénykezés, kifogástalan, határozhatja, tisztességes, alapelveinek, tájékozottak, tájékozatlan, magyarország, műsorvezető, intézkedése, alkotmányos, alaptörvény, betekintés törvényes, levéltár köteles, egyik nevét, másik Lövétei, állam törvényt, erre vonatkozó, világon legalább, hatalmon lévők, történelmi alkotmány, vele együtt, alkotmányos rend, jogfolytonosság akkor, alkotmányos alaptörvény, sarkalatos törvények, fenti esetből, történelmi alkotmányunk, ÉLJÜNK VELE, Tisztelt Címzettek, Kossuth Rádióban, Bálint István, Lövétei István, Magyarország NEM JOGÁLLAM, Szerintem Lövétei István, Síklaky István, Szent Korona, SZENT KORONA-TAN, MAGYAR TÖRTÉNELMI ALKOTMÁNY ALAPTÉTELEI, Sacra Corona, Sacrae Coronae, Szent Koronához, Kincsesné Salca Mária,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alakot vált...  Facebookon kaptam  képre írva  Beney Zsuzsa - Álom  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Szép estét kedves látogatóimna...  György napra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az udvariasság alapja: önismer...  Minden gyerek jó.  Szép estét kedves látogatóimna...  William Shakespeare idézet  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Föld napja április 22  Esti kép  Nagyon furcsa szeretni valakit...  György napra  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Jó éjszakát  A Föld napja  Idézetek a barátságról  Muratáj  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  A fák lelke  A keserű igazság  Beney Zsuzsa - Tavasz  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Jó éjszakát  Búzaszentelés  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Föld napja április 22  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Környezetvédelem  Maradék idő  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Föld napja április 22  A lelki élet nem arról szól, ....  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Az idő elsodorja létezésünk  Ázzal aki csak szép  próbáljuk ki az őszinteséget  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam Krisztinától  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Az udvariasság alapja: önismer... 
Bejegyzés Címkék
betekintés törvényes, levéltár köteles, egyik nevét, másik Lövétei, állam törvényt, erre vonatkozó, világon legalább, hatalmon lévők, történelmi alkotmány, vele együtt, alkotmányos rend, jogfolytonosság akkor, alkotmányos alaptörvény, sarkalatos törvények, fenti esetből, történelmi alkotmányunk, alkotmány szellemében, helyreállítanunk, alkotmányjogászt, jogfolytonosság, alkotmányjogász, szerkesztésében, alkotmányosság, tulajdonképpen, minisztériumok, tanulmányozása, közintézmények, possessionium, homályosítani, végrehajtását, kényszeríteni, közösségeknek, rádióműsorban, contradicendi, tisztelettel, rendőrséggel, kapcsolatban, alkotmányunk, függeszthető, ellentmondás, magyarságnak, törvénykezés, kifogástalan, határozhatja, tisztességes, alapelveinek, tájékozottak, tájékozatlan, magyarország, műsorvezető, intézkedése, alkotmányos, alaptörvény, törvényhozó, törvényeket, államalkotó, alaptételei, foglalkozik, szempontból, létesíthető, foglalkozna, nemzedékeit, szabadságát, szüntethető, kötelessége, szellemében, szerkesztő, szeptember, biztosítja, történelmi, közösségek, intézménye, végrehajtó, sarkalatos, resistendi, jogszabály, véleményét, válaszolta, okiratokba, megengedni, alkotmányt, hatalomnak, beismerése, betekintés, bírósághoz, ellenállás, internetes, kinevezett, sérthetnek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.